08 november 2016
Volgeboekt - SHARE meets
Voorafgaand aan SHARE Haarlemmermeer (mei 2017) organiseren we vrijdag 2 december 2016 voor de eerste keer SHARE meets. Een nieuw initiatief, ontstaan vanuit de wens om elkaar vaker tussentijds te ontmoeten en de kennis en ervaringen van pioniers te delen. Concreet aan de slag. Samen werken aan de transitie naar de circulaire samenleving. De setting is informeel en interactief met ongeveer 45 gasten. Rode draad: inspiratie en verbinding. Samen het SHARE netwerk benutten. Welke kansen zijn er? Wat is er nodig voor succes? Welke onderwerpen zijn interessant voor de volgende SHARE bijeenkomst?

Programma  

9.30 uur    Ontvangst

9.35 uur    Welkom door wethouder John Nederstigt.

·         Gert-Jan Petrie en Hein van Elderen van Miscanthus Groep Haarlemmermeer [winnaar SHARE AWARD 2014] over Biobased ondernemen.

·         Paul Zwetsloot van Ecovolt over Biobased bouwen, de autarkische woning.

·         Menno van der Valk van Advin / Dura Vermeer en Erik-Jan van der Linden van Enginn over de Circulaire Weg, een circulair economische invulling voor infrastructuur door toepassing van Smart Design.

11.30 uur   Netwerklunch

12.30 uur   Einde

Locatie
Circular EXPO, Rijnlanderweg 916 in Hoofddorp.

Aanmelden kan via deze link. De toegang is gratis. Het is aan te raden om snel te reageren want het aantal plaatsen is beperkt. 

Duurzaamheid leeft in de Haarlemmermeer
SHARE is een initiatief van de Haarlemmermeerse wethouders John Nederstigt en Adam Elzakalai: "SHARE komt tot stand met Founders uit het bedrijfsleven. Samen maken wij ons sterk voor een transitie naar een circulaire samenleving in Haarlemmermeer. Dat vraagt om een andere manier van denken en werken. Duurzaamheid gaat verder dan duurzame energieopwekking, mobiliteit, afvalscheiding en hergebruik. Het gaat ook over de inrichting van de openbare buitenruimte, woningen, (agrarisch) ondernemerschap, beheer en onderhoud, innovaties in het inkoop en aanbestedingsbeleid, behoud van cultuurhistorische en ecologische waarden, economisch rendement en financiële duurzaamheid. Duurzaamheid gaat daarnaast over ruimte voor initiatieven, samenhang in beleid, nieuwe vormen van participatie en over lokale, regionale en (inter)nationale samenwerking. Kortom: duurzaamheid gaat over de manier waarop we in de toekomst willen wonen, werken, leren en leven met als ultieme doel een circulaire samenleving."


terug naar overzicht