25 januari 2015
Duurzame nieuwbouw in Badhoevedorp
De gemeente Haarlemmermeer en projectontwikkelaar BPD hebben eind 2014 overeenstemming bereikt over het duurzame nieuwbouwplan Lentezijde in Badhoevedorp. Het gaat om 57 woningen tussen de Fuchsiastraat en de Melbournestraat, in de noordoosthoek van Badhoevedorp. Het merendeel van de woningen in dit plan zijn woningen met een huur vanaf circa € 900. De grond wordt nu bouwrijp gemaakt. Start van de bouw is begin 2015. Naar verwachting worden de eerste woningen eind 2015 opgeleverd en de laatste woningen in 2016. Alle woningen zijn eengezinswoningen.
 
Achtergrond
De ontwikkeling van deze locatie is in 2012 door het faillissement van de vorige ontwikkelaar stil komen liggen. De gemeente heeft zich daarna gericht op de bouw van middel dure huurwoningen. Een aantal beleggers zijn benaderd en aan ontwikkelaars is gevraagd een plan te presenteren. Daaruit selecteerde de gemeente het plan van BPD. Met de bewoners van de Fuchsiastraat is overleg geweest over de ontsluiting voor het verkeer, het uitzicht en de inrichting van de openbare ruimte.
 
Duurzaamheid
Alle nieuw te bouwen woningen voldoen aan de gemeentelijke duurzaamheidsambities. Zo is de energiezuinigheid van deze woningen nog beter dan de per 1 januari aangescherpte zuinigheidseisen vanuit het landelijke bouwbesluit. Dat is van buiten te herkennen aan de zonnepanelen en binnen door de vloerverwarming. Ook is er bijzondere aandacht besteed aan de gezondheid en bruikbaarheid van de woning.


Meer informatie: www.lentezijde.nl


terug naar overzicht