14 maart 2015
Bewoners maken buurt schoon met hulp NMCH
Op zaterdag 28 maart, Landelijke Opschoondag, maken veel inwoners van Haarlemmermeer samen hun buurt schoon. NMCH maakt er een vrolijke dag van met gratis hulp, een loterij en een verrassingsact in het centrum van Hoofddorp. NMCH Centrum voor Duurzaamheid helpt bewoners die zich op 28 maart willen inzetten voor een schone buurt of straat. Want zwerfvuil is een lelijk gezicht, en is bovendien schadelijk voor allerhande dieren, zowel in de polder als ver weg. Want zwerfafval waait het water in en drijft naar zee, waar het bijdraagt aan de zeer schadelijke plastic soep. NMCH helpt groepen bewoners met afvalgrijpers, vuilniszakken en promotie van de lokale actie via de website en sociale media.

Gezellige buurten hoge huizenwaarde
Een schone buurt komt ten goede aan het woongenot en verhoogt de waarde van de woningen. Want wie wil er nu niet in een schone buurt wonen? Wat een opschoonactie extra leuk maakt is dat bewoners elkaar leren kennen en samen een gezellige dag hebben. NMCH roept wijk- en dorpsraden, maar ook individuele bewoners daarom op schoonmaakacties te organiseren.

Gratis attentie en mooie prijzen in de Trash Lottery
Van een opgeruimde buurt krijgt iedereen een positief gevoel. En dat mag gevierd worden, vindt NMCH. Op dit moment legt NMCH de laatste hand aan een evenement om bewoners te belonen voor het opschonen van hun buurt. Wie op 28 maart tussen 11.00 en 13.00 uur een blauwe vuilniszak met zwerfafval meeneemt naar het centrum van Hoofddorp, krijgt een attentie en maakt kans op mooie prijzen in de Trash Lottery. Vanaf 13.00 uur zijn er gezellige activiteiten voor volwassenen en kinderen, zoals muziek, schminken, een spectaculaire verrassingsact en natuurlijk de prijsuitreiking. De precieze locatie wordt in de loop van maart bekend gemaakt op de website van NMCH: nmch.nl.

Komt u in actie en heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar virgil.bawits@nmch.nl.

Bron: www.nmch.nlterug naar overzicht