16 september 2014
5.000e fiets Meerwinkel voor Tegenstroom
Vrijwilligers van de Meerwinkel hebben samen met wethouder John Nederstigt de 5.000e en 5.001e fiets geschonken aan Andrea van de Graaf en Pia van Hijfte van Tegenstroom. De overhandiging vond plaats in de Meerwinkel, het kringloopwarenhuis van Meerlanden. Van de Graaf: “Een prachtig uniek exemplaar, helemaal in de kleuren van ons lokale energiebedrijf. Deze gebruikte fiets is door de fietsenmakers van de Meerwinkel prachtig gepimpt. Dat is nog eens een mooi voorbeeld van ‘Geef afval een toekomst’. Nu kan ik schoon én in stijl rondfietsen in de polder.” “Wat in Den Haag als toekomstbeeld voor de participatiesamenleving wordt gezien is bij de Meerwinkel al realiteit!” sprak Wethouder John Nederstigt vol lof over de Meerwinkel. “En ik maak een diepe buiging en heb groot respect voor deze prestatie van de vrijwilligers: Vijfduizend opgeknapte fietsen verkocht!

Fietsen van de Meerwinkel
Sinds 2006 knappen 25 vrijwilligers fietsen op die zijn ingeleverd op de milieustraat van Meerlanden. De fietsen worden verkocht in de Meerwinkel voor gemiddeld 45 euro. Nu dus al 5.000 stuks! De opbrengst wordt geschonken aan goede doelen in Haarlemmermeermeer. Sinds de start is in totaal 80.000 euro geschonken aan goede doelen. “Wij schenken deze 5.000e en 5.001e fietsen aan het energiebedrijf omdat Tegenstroom, net als wij, energie stopt in een schonere leefomgeving. Daar dragen we graag een steentje aan bij!” aldus vrijwilligers Hans van Gent en Hein Meijer tijdens de overhandiging van de custom made fietsen.

De Meerwinkel: Kringloopwarenhuis van Meerlanden
De Meerwinkel is een modern, goed georganiseerd kringloopwarenhuis. Zij biedt kansen voor mensen en stimuleert hergebruik van goederen. De opbrengst van verkochte spullen wordt ingezet voor de ontwikkeling van haar medewerkers en het creëren van werkplekken voor mensen die anders niet zo snel een baan kunnen vinden. Met ruim 29 participatiemedewerkers en 40 vrijwilligers zet De Meerwinkel zich daarnaast in voor regionale goede doelen en activiteiten.

De Meerwinkel is geopend op maandag van 13.00 uur tot 17.00 uur en op dinsdag t/m zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Voor meer informatie: www.meerwinkel.nl.terug naar overzicht