09 december 2015
Bouwland start met The Blue Valley, Haarlemmermeer 2052
Droom jij ook weleens van een regio waar wijzelf en de volgende generaties genieten van schone lucht, schoon water, gezond voedsel, zelf opgewekte energie en van een samenleving waarin iedereen mee doet? Doe dan mee met het nieuwe transitieproject van Bouwland Regio Schiphol. Onder de naam 'The Blue Valley, Haarlemmermeer 2052' start Bouwland 21 januari 2016 op het Fort bij Aalsmeer met een meerjaren aanpak om Haarlemmermeer inclusief de omliggende regio klimaatneutraal en zelfvoorzienend te maken. 

Het jaar 2052 is gekozen omdat Haarlemmermeer dan 200 jaar bestaat. Doel van het project is om alle bestaande initiatieven te verbinden tot een groter geheel. En op deze manier een gezamenlijk 'ecosysteem' te creëren waarin innovatieve startups en gevestigde partijen de kans krijgen om met elkaar versneld te werken aan een aantrekkelijke regio die klimaatneutraal en zelfvoorzienend is in 2052.

Het oorspronkelijke idee voor 'The Blue Valley' komt van ondernemer Gerard Nijssen (fouragehandel en recycling.nl), partner van Bouwland. Gerard is afkomstig uit een pioniersgeslacht, heeft samen met zijn neef een prachtig familiebedrijf in Nieuw Vennep, en heeft de visie dat de hele Haarlemmermeer straks 200 jaar na drooglegging zich opnieuw heeft uitgevonden en dat er dan een blauwe vallei is waar wij ons opnieuw hebben verbonden. De kleur Blauw staat ook voor begrippen als 'inclusief', 'lokale kringlopen', en 'doen met wat er al is'.

Wil je meer weten? Mail dan naar info@bouwlandregioschiphol.nl of bel met Paul Bos 0650217585.

Bron beeld: Rijskwaterstaat / FIBO


terug naar overzicht